بیماری های مشابه

ایکتیوز ولگاریس (فلس های ماهی)
ایکتیوز ولگاریس (فلس های ماهی)
تشخیص آن با هوش مصنوعی ویزیسان بسیار آسان است، تا با دقت و سرعت بیشتری تصمیم گیری و اقدام کنید. ایکتیوز ولگاریس یک بیماری پوستی است که منجر به خشکی و پوسته پوسته شدن پوست به خصوص در بازوها و پاها می شود. نام آن از کلمه یونانی به معنای ماهی گرفته شده است و به ظاهر ماهی مانند و پوسته پوسته پوست اشاره دارد. ایکتیوز ولگاریس می تواند در خانواده ها ایجاد شود (ایکتیوز ولگاریس ارثی)، یا ممکن است در مراحل بعدی زندگی ایجاد شود (ایکتیوز ولگاریس اکتسابی). نوع ارثی که ایکتیوز ولگاریس مادرزادی نیز نامیده می شود، اولین بار در اوایل دوران کودکی ظاهر می شود و بیش از ۹۵ درصد موارد ایکتیوز ولگاریس را تشکیل می دهد. ایکتیوز ولگاریس ارثی بعد از بلوغ بهبود می یابد. نوع اکتسابی معمولاً در بزرگسالی ایجاد می شود و در نتیجه یک بیماری داخلی یا استفاده از برخی داروها ایجاد می شود. درمان ایکتیوز ولگاریس (فلس های ماهی)، راه های مراقبت ایکتیوز ولگاریس (فلس های ماهی)

کارسینوم سباسه
کارسینوم سباسه
کارسینوم سباسه (Sebaceous carcinoma) یک نئوپلاسم بدخیم نادر است که بیشتر در پلک چشم رخ می‌دهد، اما ممکن است در پوست خارج از چشم نیز ایجاد شود. تومورهای اطراف چشم و خارج از چشم دارای جهش‌های ژنتیکی متفاوتی هستند و به صورت جداگانه طبقه‌بندی می‌شوند. در حالی که اکثر افرادی که به کارسینوم سباسه مبتلا می‌شوند مرد هستند، کارسینوم سباسه اطراف چشم بیشتر در زنان رخ می‌دهد. بزرگسالان ۶۰ ساله و بالاتر بیشتر در معرض خطر هستند.

کارسینوم سلول سنگفرشی قرنیه‌ای-ملتحمه‌ای
کارسینوم سلول سنگفرشی قرنیه‌ای-ملتحمه‌ای
سرطان سلول سنگفرشی (Squamous cell carcinoma - SCC) یک رشد بدخیم است که معمولاً در لیمبوس در موقعیت‌های ساعت ۳ یا ۹ در افراد مسن دیده می‌شود. باور بر این است که تابش نور خورشید نقش بزرگی در پاتوژنز SCC دارد، اما عفونت‌های ویروسی نیز شناخته شده‌اند که می‌توانند در اتیولوژی آن تأثیرگذار باشند. افزایش شیوع SCC در افرادی که به ویروس HIV آلوده هستند نیز مشاهده شده است. SCC می‌تواند از ناحیه‌ای از کارسینوم درجا (carcinoma in situ) بر روی ملتحمه یا قرنیه لیمبال به وجود آید.

نئوپلازی داخل اپیتلیالی قرنیه‌ای-ملتحمه‌ای
نئوپلازی داخل اپیتلیالی قرنیه‌ای-ملتحمه‌ای
نئوپلازی داخل‌اپیتلیالی قرنیه (Corneal intraepithelial neoplasia یا CIN) یک ضایعه پیش‌سرطانی در اپیتلیوم قرنیه و لیمبوس است. در این وضعیت، شدت سلول‌های دیسپلاستیک توسط آسیب‌شناسی تعیین و به صورت خفیف، متوسط یا شدید طبقه‌بندی می‌شود. دیسپلازی شدید دارای سلول‌های دیسپلاستیک است که لایه اپیتلیال را در بر می‌گیرد اما هنوز به غشای پایه نفوذ نکرده و به آن کارسینوم درجا (carcinoma in situ) می‌گویند. علت رشد سلول‌های دیسپلاستیک به نظر می‌رسد آسیب ناشی از نور خورشید (actinic damage) باشد. تغییرات ناشی از CIN باعث درد نمی‌شوند، اما زمانی که این تغییرات به محور بینایی نفوذ کنند، بینایی را کاهش می‌دهند. معمولاً CIN افراد مسن‌تری که در معرض نور خورشید قرار داشته‌اند را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماران مبتلا به CIN ممکن است از کاهش بینایی شکایت کنند و باید بینایی آن‌ها بررسی شود.

بیماری کاودن
بیماری کاودن
بیماری کادون (Cowden disease) یا سندرم هامارتوم و نئوپلازی چندگانه، یک سندرم نادر اتوزومال غالب است که به علت جهش در ژن PTEN ایجاد می‌شود. برخی از بیماران دارای جهش افزایش عملکرد در WWP1 هستند که منجر به غیرفعال‌سازی PTEN می‌شود. ضایعات هامارتوماتوز متعدد با تمایل به بدخیمی در هر عضوی از بدن همراه هستند، اما به‌ویژه در سینه و تیروئید مشاهده می‌شوند.

خرید اشتراک